Sila » Specials » Chinese horoscopen
Informatie van A tot Z - Artikelen Weetjes & Specials

Chinese Astrologie - Horoscoop Dierentekens

Chinese Astrologie - Horoscoop Dierentekens Chinese Astrologie en Horoscoop. De Chinese Dierenriem heeft 12 tekens: Rat, Os, Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. 20187 is het jaar van de Haan. De Chinese kalender is anders dan bij ons. De Chinese astrologie is gebaseerd op 12 maanjaren. In de Chinese Filosofie en Astrologie spelen het principe van Yin en Yang en de Vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water een belangrijke rol. Wat is jouw persoonlijke dierteken, element & relatiehoroscoop?

Chinese Astrologie - Horoscoop en Match Dierentekens

Chinese Horoscopen - Dierentekens

In de Chinese Filosofie en Astrologie spelen de principes Yin en Yang en de Vijf Elementen al sinds eeuwen een belangrijke rol. De Chinese astrologie gaat uit van twaalf maanjaren in plaats van 12 maanden zoals in de Westerse Astrologie.

De 12 dierenriemtekens

Rat, Os, Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. In de Chinese Astrologie heb je niet alleen je persoonlijke dierenteken, element of Yin/Yang-principe, maar staat een jaar ook altijd onder invloed van een bepaald dierenteken, een bijbehorend element en is of een Yin of een Yang Jaar. Zo was 2016 het jaar van de Aap en 2017 is het jaar van de Haan (vanaf 7 februari).

Chinese Dierentekens - Yin Yang - Vijf Elementen - Jaarhoroscoop - Relatiematch

Deze Astrologie Special bevat de volgende artikelen over Chinese Astrologie, die je helemaal onderaan op volgorde kunt vinden:
  • Chinese Dierentekens Tabel - hier is ieders Persoonlijke Geboortejaar en het bijbehorende Element te vinden
  • Chinese Vijf Elementen - een omschrijving van de betekenis en de invloed die deze 5 elementen uitoefenen
  • Chinees Yin en Yang Principe - artikel met een inleidende uitleg over Yin Yang en toegespitst op de Dierentekens
  • 12 Chinese Dierenriemtekens worden per teken - eigenschappen en bijzonderheden in een apart artikel besproken

Chinese Relatie Horoscoop - Match Liefde Dierentekens - Wie Past Goed bij Wie?

Relatiematch Korte Schets

Liefdeshoroscopen van alle 12 Chinese Dierentekens bij elkaar -wie goed met elkaar matchen- kun je vinden in het totaaloverzicht: Welke Chinese Horoscopen - Dierentekens passen goed bij elkaar?

Relatiehoroscoop - Uitgebreide Beschrijving

Relatiehoroscopen voor elk Chinees dierenteken apart, een uitgebreide beschrijving wie van de andere dierentekens al dan niet geschikt is voor vriendschap, samenwerking, liefde of een relatiematch, vind je door in het onderstaande overzicht jouw persoonlijke Chinese dierenteken aan te klikken.

Weet je je dierenteken nog niet? Je kunt het vinden in de Chinese dierentekens tabel in deze special (scroll naar onderen)


Veel plezier met het lezen over Chinese Astrologie, je persoonlijke dierenteken en Relatiematch Horoscoop!
Chinese astrologie horoscoop - Dierentekenstabel

Chinese astrologie horoscoop - Dierentekenstabel

De Chinese astrologie kent 12 dierenriemtekens en 5 elementen. De 12 maanjaren hebben dierennamen: Rat, Os, Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Wil je graag weten wat j…
Chinese Astrologie horoscoop - De vijf elementen

Chinese Astrologie horoscoop - De vijf elementen

De Chinese astrologie kent twaalf Dierenriemtekens. Anders dan bij Westerse astrologie heeft dit niets te maken met planeten of sterren. De Chinese astrologen werken op basis van 3 filosofische princi…
Chinese Astrologie - Yin en Yang Principe

Chinese Astrologie - Yin en Yang Principe

Het Yin Yang principe houdt in: polariteit, evenwicht en harmonie. Yin en Yang zijn twee kosmische energieën, die diverse aspecten vertegenwoordigen. Bepaalde Dierentekens zijn Yin, andere Yang. De Yi…
Chinese Astrologie - Horoscoop - Twaalf dierentekens

Chinese Astrologie - Horoscoop - Twaalf dierentekens

De Chinese tekens van de dierenriem. De Chinese Astrologie kent 12 Dierentekens, verdeeld over een 12-jarige maancyclus (in tegenstelling tot de westerse maanden). De namen van de dierentekens zijn on…
Gepubliceerd door Sila op 04-08-2008, laatst gewijzigd op 31-01-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Astrologie Cursus H. v. der Velde (Psycholoog/Astroloog).
  • Uitgave eigen beheer
Schrijf mee!